Sobota

Sobota, Březen 8, 2014 by Diny

Dnes byl první, jasnější den, jak při dopolední, tak při večerní návštěvě Klárinky v nemocnici.

Omlouvám se, ale už nevidím na oči, a tak vyjímečně zkopíruju psaní z FB, kde píšu soukroměji pro své blízké a přátele.

Klárka je poměrně dobře vzhůru, je stále tlumená, ale od včerejšího dne méně a sama se snaží komunikovat, jak to jen jde. Protože je stále napojená na ventilaci, tak nemůže mluvit (hadička v dýchacích cestách), tak se dorozumívá s námi i sestřičkami tabulkou s písmenky.

Dnes jsme si četli z jejího bloku dopisy a  prohlíželi pohledy, viděla ho poprvé a tak krásně se usmívala…  Poprvé udržela pozornost déle jak pár minut – snad to nezakřiknu, ale vypadá to, že se moje holčička vrací … 🙂

Od půl dvanácté dopoledne nám dovolili přijít i s její starší sestrou, Zuzkou, která kvůli návštěvě u Klárky přijela z Brna (z VŠ) na otočku.

Tohle povídání je právě z dopoledne. 

………………………………………………

8. března 2014 dopoledne

 

Ručičku v lokti vleže poněkolikáté zvedla, aby prstíkem našla to správné písmenko.

Hledání očima v abecedě písmenek na papíře před sebou i pohyb části ruky jí několikrát vyčerpal tak, že ho ani nedokončila. Dlaň se snesla na deku pomaličku jak poraněná labuť a víčka se na pár vteřin zavřela.

A znovu … přece to nevzdá !

Několik minut trvalo, než vykouzlila dotyky na ta správná písmenka to, co chtěla své velké sestře, kterou dnes za ní na JIP pustili, říct. Nahlas to nejde, šeptat také ne, tohle byla jediná možnost.

M A M   T E  R A D A

Musela jsem se jít vysmrkat k umyvadlu, abych se mohla vrátit k její postýlce se suchýma očima. 

Kdybych to nežila, byla by to scénka jak z nějakého laciného filmu.

Jenže naživo to vůbec laciné nebylo.

Bylo to odzbrojující, láskyplné a v těch pár minutách jejího snažení se odrážela jak v nejjasnějším zrcadle povaha mé sedmileté dcery.

Navzdory všemu, dokud to bude možné, ona to nevzdá.

 

hand-41460_640

 

 

 

 

 

25 komentářů to “Sobota”

  1. P. napsal:

    Pláču.
    Klárinko, holčičko, ať je dobře…
    pusu posílám…
    jsi úžasná…

  2. otecka napsal:

    Taky pláču . . a modlím se . .

  3. sally napsal:

    Ona je fakt neskutečná :-)…. tak holt budu mít slané kafe, ale je to z dojetí a radosti!!!

  4. Magda/Jezinka napsal:

    obrovský člověk v malém dítěti…Klárko, jsi stvoření zrozené z velké lásky a velká bojovnice, holčičko moc držíme palce, \Diny jsme s tebou……………..

  5. Jitka napsal:

    Zlatíčko, bojovnice, nabírej síly Klárko, ať se můžeš postarat o to jarní koťátko.

  6. Dannab napsal:

    Klárko, Diny, díky za krásné zprávy. Bojujte dál, nepřestávám myslet, hodně sil. D.

  7. Pezy napsal:

    Tečou mi slzy, ale přitom tak nějak zvláštně…
    Nezapomínám posílat sílu a na Klárku a Tebe Diny moc myslím.
    Opatrujte se.
    Krásný i den nedělní.

  8. danielice napsal:

    Ona je prostě nejúžasnější královna všech Klárek…

  9. Markéta a Luki napsal:

    Úžasné zprávy 🙂 Klárko, jen tak dál a za chvíli jsi zase doma 🙂
    Diny, Lukiho hledání písmenek a ukazování taky zmáhalo, vyřešili jsme to takovou tou kreslící plastovou tabulkou s tím hrotem ,ležela vedle něho, psal po písmenkách a pak jsme to jednoduše smazali. Bylo to rychlejší, pro něj pohodlněší a tolik se u toho neunavil. Tak třeba by to zabralo i u Klárky, než ji odintubují.
    Krásný den a těšíme se na další dobré zprávy 😀

  10. Diny napsal:

    Markét, děkuju !!! Teda jaktože mě to nenapadlo??? Mně ale fakt funguje v posledních týdnech mozek jen na základní úkony 😉

    Děti jí kdysi měly, ale teď jsem dělala probírku hraček a asi zařvala – tak až pojedu za Klárkou, stavím se v obchodě a snad ji mít budou, nejhůř jí seženu zítra.

    Moc děkuju za tip a pozdravuj Lukyho !!! 🙂

  11. Klára napsal:

    Beruško Klárko,jsi tak úžasná a šikovná,pořád na Tebe s mými dětmi myslíme a posíláme mnoho energie. Nepospíchej,ono to půjde,každým dnem se budeš blížit odchodu domů.Teď tu vedle mě děti stály a říkaly „maminko,rychle přečti,jak se Klárka má,jestli už je chvíli vzhůru“. A syn tady juchal tak nahlas,až vzbudil našeho tatínka (marodí).
    Mirko,myslíme i na Vás a taky posíláme moře síly. Klára a děti

  12. pepigaba napsal:

    Jen tak dál Klárinko…držte se v Ovečkově všichni.

  13. Jana napsal:

    Je tak malá a přece tak velká uvnitř! Máme radost, že už se snad vše obrací k lepšímu 🙂 Syn měl včera úraz, jeli jsme na šití, tak jsme si vzpomněli na Klárku, že proti tomu, co musí ona všechno zvládnout, je tohle brnkačka. Hned bylo o nějakou tu slzu míň.
    Jaro už začíná mít sílu, bude to dobré!!!

  14. Markéta B. napsal:

    Tak teď jsem tedy hodně naměkko. 🙂

    Klárinko, posílám pusu. Držte se.

  15. Alča napsal:

    Mirko, vy jste jako rodina fakt neskuteční.Moc mě dojalo to Klárčino vyznání sestře, která přijela aspoň na chvíli podpořit svou malou sestru. Mám takovou radost, že snad už konečně to vypadá, že Klárka může začít sílit a vy všichni (a my všichni s vámi) se začít radovat, že bude vše dobré.Snad i to sluníčko kvůli tomu začalo svítit. Tak ať vydrží svítit, Klárinka i sluníčko.

  16. Tobia napsal:

    Opakuju se, Klárka je prostě úžasná! Ať těch jasných dnů přibývá …

    Ad tabulka: kromě té magnetické by možná šla i stíratelná tabulka, co se popisuje fixy, co jdou smazat. Kupovala jsem ji holkám domů, malá na to maluje, s větší jsme na tom cvičili psaní, teď na tom frčí „šibenice“ a piškvorky (máme oboustrannou, z jedné bílá, z druhé čtverečky, A3). Je to takováhle: http://www.papir.cz/prezentace/tabule-1/magneticke-tabule/tabulka-centropen-7769-a4-skolni.html Kupovala jsem normálně v papírnictví, A3 + 3 fixy stála kolem stovky, Centropen.

  17. Sambesi napsal:

    Hrozně mě dojalo, jak je Klárka plná lásky, plná odhodlání. To je opravdu neskutečné a pro mě osobně velmi inspirativní – ona je prostě koncentrovaná na to zásadní. Takový malý brouček, a jak to má v hlavince všechno uspořádané…

  18. Bára napsal:

    Moc na Klárku myslím, přeju hodně sil! Je to bojovnice. 🙂

  19. Martina napsal:

    super

  20. Frantishka napsal:

    Sambesi, děkuju, napsalas to i za mě:-)
    Taky jsem si poplakala. Klárinko, jsi úžasná, děkuju, že tě můžu virtuálně znát…

  21. Iva napsal:

    Ahoj Mirko, Klárka je skvělá a doufám, že je zase o kousíček líp. Myslím na vás.

  22. Leela napsal:

    A už je pondělí. Tak moc doufám a věřím, že je dokonce ještě lépe.Venku je tak krásně… Jaro se sem dere. Klárko, to bys měla vidět! 😉
    Diny, posílám pusu a pohlazení vám všem.

  23. anza napsal:

    Diny, včera, ještě než jsem četla tento Váš příspěvek, jsem cestou k našim z nádraží zahlédla v zaprášené výloze vybledlý plakát s nápisem: „Už jsme skoro nedoufali. Klárka se vrátila.“ Nevím, jaký byl účel toho plakátu a o čem mluvil původně. Vím ale, o čem mluvil ke mně 😀 Opatrně se raduju a věřím, že vás všechny čeká zase jedno krásné léto, za odměnu!!!

  24. Simča S. (Tina) napsal:

    Dini, Klárko – držte se, myslím na vás, posílám myšlenky, sílu, motlitbu…. Nazvěte si to jak chcete, jsem v duchu s vámi a obdivuji velikého člověka v malém nemocném tělíčku…
    Simča

  25. Bludička napsal:

    Diny, Klárko, myslím na vás. Momentka ze Zuzčiny návštěvy je velmi silná i pro nás jenom nahlížející, jakou sílu to teprve musí mít žité.

Komentovat