Co bude dál?

Čtvrtek, Duben 3, 2014 by Diny

Děkuji za všechny myšlenky pro Klárinku, moc je potřebuje a hlavně příští týden budou opravdu moc potřeba …

Jakmile odezní infekce, tak bez odpojení od ventilátoru čeká Klárku operace na ORL, tracheostomie.

Co se mi honí hlavou … jak moc jsme všechno zvažovali …  Včera na Klárku padl takový smutek, ještě za celý pobyt v nemocnici jsem ji tak nezažila. Už toho má prostě tak akorát a je strašně smutná a unavená. V umělém spánku hlubokém je jen občas, hlavně když je třeba provést nějaké invazivní úkony, jinak je tak napůl vzhůru – ale včera mi srdce pukalo, jak jsem vůbec netušila, jak ji aspoň trošku  pozvednout, vyškrábnou naději, dát víru, že bude líp, že bude jaro i léto doma, že si na novém, větším vozíku užije zahradu a hry s kluky a s námi …

A to mi připomnělo.

V poslední době jsem se tu trošku rozepsala. Občas i nějaké pocity jsem pustila, ale absolutně mi vyrazilo dech, že opět je to tady. I když sama co se týká internetu jsem jen na emailu, na stránkách našeho občanského sdružení Plzeňská zastávka, na Facebooku a sporadicky na jedné uklízecí diskuzi (přes všechno co se děje mi prostě čisto doma dělá dobře a ráda si o tom s někým pokecám) – tak přesto stalking mé osoby a rodiny neskončil a i když zatím veřejně neproběhlo skoro nic o novém úžasném vozíčku, k jehož oficiálnímu předání kvůli těžkému Klárčinému zhoršení ještě dojít nemohlo – přesto opět tatáž lidská spodina (nemám jiné slovo) si bere do pusy cokoliv kolem Klárky i mě. Stačilo mi pár vět, které jsem se doslechla (rozhodně nevyčítám té osobě, že mi to nevědomě sdělila, asi si myslela, že to vím) a tak hluboce pohrdám někým takovým, kdo nemá nic jiného na práci než závidět mé rodině, mé dceři a škodit, pomlouvat  a tímhle způsobem se asi ukájet a uspokojovat. 

Proto tu na veřejném blogu budu opět psát jen sporadicky, omlouvám se vám všem, kterým na Klárce záleží, kdo sem chodíte rádi, čtete rádi a držíte palce mé holčičce. Cesty ke mně blíž jsou známé (email na seznamu, facebook , veřejné stránky obč. sdružení Plzeňská zastávka nebo mé knížky), snažím se odpovídat všem i touto cestou.

V době, kdy je má rodina otřesená a otupělá vším, čím si prochází, kdy schraňuju všechny síly, co mi ještě zbývají pro Klárku, nemám nejmenší chuť veřejně podávat informace, které jsou interní, hodně soukromé, rozkrývat pocity jedné zoufalé mámy s tím, že se na nich někdo pase a hledá sebemenší záminku k pomlouvání a rozebírání. 

Za deset let, co jsem byla veřejně hodně psavá na internetu jsem už prošla takovým zklamáním z chování lidí, že to nemůžu řešit jinak. Bohužel to nevyváží ani to, že těch lidí je jen pár – ale já nemůžu jinak. Tak vy dobří, prosím, pochopte. A budu se těšit, že si cestu, pokud o to budete stát, najdete jinak.

Opatrujte se … 

 

 

40 komentářů to “Co bude dál?”

  1. Alena Kozáková napsal:

    Víš co? Připomnělo mi to něco, co jsem kdesi nedávno slyšela. „Jestliže mě někdo pomlouvá za mými zády, znamená to, že jsem o krok před ním a že mi tedy může políbit p….“ 🙂 A přesně tak to je. A jestli ti někdo závidí to, co právě prožíváš, tak je mi ho upřímně líto a musí mít opravdu smutný život. Držte se všichni. Alena

  2. Luucie napsal:

    Diny, moc nepřispívám, ale často na vás s Klárkou myslím a chodím sem číst co je u vás nového.
    Mrzí mne, že jsi se rozhodla tak jak jsi se rozhodla,ale na druhou stranu to chápu.
    Držím pěsti a posílám moc moc síly tobě i Klárince.

  3. Hromi napsal:

    Diny, já jsem ve své podstatě srdcař. Člověk, který vidí vše dobře, optimisticky a z té lepší stránky. Ale také mám za sebou pár takových idiotů, co mi mohou políbit p.del, jak píše Alena. Ač to zní jakkoliv tvrdě a sprostě, nic jiného totiž o takových lidech nejde říci… Zdraví ta, co nechce pracovat a tak si u dítěte vymyslela mentální retardaci 😀

  4. Pavlína napsal:

    Je mi to líto.. ale tak už to chodí.. k životu patří dobro i zlo, lidi dobří i ti nepřející. Hodných lidí je naprostá většina- a to je to hlavní. A ty ostatní.. těch si nemusíme všímat.. stejně by jsme je nezměnili.. a trestat je netřeba- oni se trestají sami. Posílám Vám hodně sil.. člověk by nevěřil, co všechno zvládne.. Vy to dáte 🙂

  5. Alča napsal:

    Mirko, vystihla jsi to správně, je to lidská spodina. Ten, kdo nepochopí, jak je mámě, která prožívá těžké chvíle svého dítěte, nestojí ani za to,abys o něj myšlenkou zavadila. Chápu, že to umí ranit.Buď si jistá, že takový člověk nemůže mít normální uvažování. Protože každý, kdo si zkusí představit sebe na tvém místě, musí s tebou soucítit.
    Moc na vás, holky, myslím.

  6. Helena napsal:

    Milá, přimilá Diny,

    není dne, kdy bych několikrát nezalétla v duchu tam k vám, s myšlenkou na Klárku a vaší rodinu. věřím a doufám, že i tohle údobí ustojíte a zvládnete a zase bude lépe…

    Nechápu a nemám pochopení pro lidi, kteří dělají to, co popisujete.

    Chápu, proč se zase stahujete do ústraní a doufám, že aspoň občas dáte vědět, co se u vás děje.

    Kdybych mohla, poslala bych Klárce trochu sluníčka, které u nás zrovna svítí, kapku vůně zvenku, pohled na rozkvetlé stromy a zahrádku – jen aby jí bylo aspoň trošku lépe na duši. Tak posílám aspoň virtuální pohlazení.

    Hodně sil

  7. Péťa napsal:

    Diny, chápu … myslím pořád na Klárku a na Vás a doufám, že to zvládnete. Moc věřím …

  8. Martina napsal:

    úplně tě chápu a držte se. Co na tohle říct, jen že jsou to opravdu naprostý chudáci. Možná se budu opakovat, ale vždy si v těchto chvílích vzpomenu na mediálně známou Vendulu Svobodovou, po té co ji zemřel manžel. je to prostě typ, který také se potřebuje „vykecat“ a lidi útočili a psali hnusné výlevy, závist a ta moudrá pro mě žena řekla jednu jedinou větu a tu mám vždy v hlavě když cítím vztek, bezmoc na tvým psaním a nespravedlnost vůči světu a učí mi to stále pokoře k bohu a k víře. řekla jen těchto pár slov a snad všichni pochopí:
    NAJDĚTE MI V TÝHLE REPUBLICE ČLOVĚKA, KTERÝ BY CHTĚL ŽÍT BYŤ MINUTU MŮJ ŽIVOT.
    Mirko to snad hovoří za vše a věřím, že to zvládnete a to léto bude opravdu pěkné a slibuji, že opravdu přijedu. Pokud budeš mít stále samozřejmě zájem. ahoj a posílám objetí a pusu. Martina

  9. Iva napsal:

    Mirko, držím pěsti, ať vše s Klárkou dopadne dobře, ať zmáknete i tu T. a jste zase pohromadě.
    Myslím na vás všechny a chápu.

  10. Lucci napsal:

    Diny.
    Chápu tě. Chraň sebe a své blízké, jsou to nejdůležitější, co máme.
    A přijď někdy poreferovat, jak se máte! Všechny na tebe myslíme.
    Hodně síly! A Klárce posílám světýlko do očí a úsměv na tváře.

  11. Gajuska z BC napsal:

    Diny, lidi jsou zlý. Nikdy nepochopím, čeho všeho jsou schopni. Ale jsou. Přeju Tobě i celé tvé rodině, aby jich kolem vás bylo co nejmíň. Zároveň pořád držím palce a věřím v lepší zítřky… Těším se na Klárky úsměv. A ono to sluníčko zase vyjde. Musí!

  12. Janina napsal:

    Mirko, sice netuším o jaký výpad proti Tobě a Tvé rodině jde, (naštěstí) ne vše všechny komentáře čtu. Ale dotyčné osobě bych vzkázala:
    Vem své dítě a vyměň si s Mirkou a Klárinkou místo! A pak můžeš mít keců plnou… ústa.

    Mirečko držte se, normální lidi to chápou, tak se rozhodně nemusíš omlouvat. Taky se opatrujte…
    J.+4

  13. Simča S. (Tina) napsal:

    Milá Diny
    ač je mi neskonale smutno z toho, že nebudeme moci sledovat ta drobná vítězství Klárky – nebo v případě horších dní ti pomoci alespoň myšlenkou a slovíčkem – naprosto chápu tvé odmlčení. Co nechápu, to je sprostota a promitivnost té spodiny, která je schopna ZÁVIDĚT LEPŠÍ INVALIDNÍ VOZÍK!!!!! Proboha – oni ti závidí, že je na tom KLárka tak, jak na tom je?????? Na tom vidíš, jací to jsou blbci a netřeba se s nimi vůbec zalamovat. Ale dobře, můžeme jim – těm blbcům – přát, aby také dostali lepší invalidní vozík, pokud ho budou potřebovat…..
    Držte se….

  14. MartinaC napsal:

    Držím palce, když už ta T musí být, ať stoprocentně pomůže a ať vás čeká mnoho dní se všedními starostmi, všichni si to sakra zasloužíte.
    Lidi nekomentuju, jsou to ubožáci. A nový vozíček, s tím Klárka nadrandí tisice kilometrů.

  15. Absa napsal:

    Co na to říct…? Je mi to líto a nedokážu takovouto lidskou zlobu pochopit. Prostě mi to rozum nebere. Ale to není hlavní, co ti chci napsat.
    Neřeš to. Ne teď. Teď je důležitá Klárinka a nadcházející týdny a ty musíš být silná a ne zdeptaná. Ona tě potřebuje vidět usměvavou, povzbuzující a nadějeplnou. Víc, než kdy jindy…
    Nenahrávej těm nejhorším z nejhorších, na to ty hyeny čekají.
    Hoď to za hlavu. Jako by se nestalo. Nadechni se z plných plic jarního voňavého vzduchu. Nadechni se i za Klárku a bojuj! Mám tě ráda.

  16. Jarka napsal:

    Zdravím do Ovečkova, přeji vám všem jen to dobré, Klárce především hlavně hodně sil, které by s přicházejícím jarem měly trochu pomoct. Vám přeji pevné nervy nejen na zvládání starostí s Klárkou, ale taky s tím, aby vás „duševní chudáci“ nerozhodili, nezaslouží si to, že se jimi vůbec někdo zabývá, natož aby si z jejich chování něco dělal, vymažte je ze svého vědomí. Škoda, že nebudete již psát na tyto stránky, ráda jsem sem chodila dřív, když to bylo o Ovečkově a podstatně veselejší, ale i nyní jsem si se zájmem přečetla, jak se Klárka pere s nemocí a držela jsem moc palce, držet budu i nadále, přesto věřím, že občas pro nás, kteří facebook , veřejné stránky obč. sdružení Plzeňská zastávka neznají, dáte vědět jak se uzdravujete. Jarka

  17. Diny napsal:

    Absi, neboj, rozhodně se nenechám těmi ubožáky zdeptat a nenechám si sebrat to, co potřebuju pro svou rodinu, Klárku, pro své ostatní děti. Jen omezím psaní zde jako jsem to udělala nedávno, opět jsem zapomněla, jak někdo dokáže cokoliv otočit, jak ho těší pomlouvat, řešit životy druhých tak, aby sám vypadal ve svých očích líp. Nechápu to a ani se nebudu snažit, škoda na to myšlenek a sil.

    Klárku čekají nelehké týdny, nás celou rodinu, všechno bude hodně náročné, ale já věřím, že léto beruška užije na naší zahradě co nejradostněji, že jí Téčko pomůže v boji s infekcí, že to čeho se tak bojíme, budeme zvládat.

    Musíme si uchovat naději …

  18. Katka napsal:

    Kurnik škopek, jako bys měla málo starostí i bez závistivých pitomců.
    Zrovna včera jsem si pouštěla úvodní viedo, a uvědomila jsem si, jak moc mi starý blog chybí, vzpomínala jsem na články, které doprovázely fotky va videu použité…úplně se mi zastesklo.
    Snad se mi podaří vypátrat Tě aspoň na tom mnou nenáviděném Facebooku, za to by mi jeho používání stálo 🙂
    Drž se, drž Klárku, budu na vás pořád myslet.

  19. Zdenka napsal:

    Ahoj Klárko a Diny, málo tady přispívám, ale o Klárce čtu často. Přeji Klárce aby vše dobře dopadlo a aspoň v mezích možností se uzdravila. Když už se nic nedočtu, aspoň budu na vás myslet. Je mi líto, že pitomci existují a podráží nohy lidem jako jste vy. Tak Klárinko drž se a všechno dobře dopadne. Diny přeji hodně síly. Jsi statečná žena. Zdenka

  20. Absa napsal:

    Věřím tomu z celého srdce, že zase bude líp…

  21. Pezy napsal:

    Milá Diny,
    Lidská blbost je věčná, životaschopná a nesmírně sebevědomá. Ohrožuje nás nejen zvenčí, ale i zevnitř…
    Moc na Vás s Klárinkou myslím a naprosto chápu, že nemáš chuť ani sílu na tohle všechno okolo.
    Sluníčko pro Klárku. P.

  22. Martina napsal:

    Myslím na Klárku i na Tebe a všechny Vaše blízké.
    Posílám sílu

  23. Frantishka napsal:

    Je mi to moc líto, že už se o vás nedočtu… a zároveň tě úplně chápu.

    Jek psáno nade mnou…nepochopím, že takovíhle lidé jsou mezi námi. Ale já věřím, že každé zlo, kterým člověk poznamenal tenhle svět, se mu jednou vrátí. Stejně jako se mu vrátí dobro, které do světa vyslal. Ty, Klárka, tvoje rodina…jste těch dobrých kruhů na hladině našich dní udělali strašně moc. Víc, než víte.

    Budu na vás dál myslet a moc vám přát šťastnější dny, naplněné láskou, nadějí a radostí. F.

  24. Dagmar napsal:

    Milá Diny, Vaše rozhodnutí zcela chápu. Lidská zloba je nepochopitelná. Přejeme Vám všem, ať vše, co Vás čeká, dopadne co nejlépe! Klárinku na dálku objímáme. Dagmar a Emi a Kryštůfek

  25. Olga napsal:

    Ještě nikdy jsem tu nekomentovala, ale občas jsem nakoukávala. Chtěla jsem jen napsat, že na Klárku i na vás, Diny, budu moc myslet i tak, ostatně jako poslední týdny. Moc zdravím a pohlaďte za mě tu vaši kukačku krásnou.
    Olga Loulová s Vojtou

  26. Diny napsal:

    Děkuju všem za milé komentáře tady i jinde. Jsem moc ráda, že mě většina chápe, hlavně mé důvody.

    Občas napíšu, to podstatné, každá dobrá myšlenka pro Klárinku je moc důležitá. V příštím týdne bude Klárka spoustu podpory potřebovat, momentálně je na tom psychicky hodně špatně, má to moc těžké. Dám vědět, jak dopadla operace, moc doufám, že všechno půjde jak má a budeme brzy spolu doma a že to doma nebude trvat jen pět dní, jako to bylo teď …

    Nepodstatné věci vypouštím, hloupým závistivým idiotům se člověk sice asi nevyhne, holt v životě občas na někoho takového narazíme každý … ale svůj další čas ani myšlenky jim věnovat nehodlám.

    Uzavřela bych to své dnešní psaní dost dobrým citátem, který myslím na tuhle situaci sedne jak … no uznejte sami:

    „Když někdo umře, tak o tom neví, ale pro ostatní je to těžké…
    To samé platí, když je někdo debil.“

    Dobrou noc, těšte se z jara, pokud můžete a nám, co to zatím moc nejde, přejte, ať to zase brzy umíme 🙂

  27. Matu napsal:

    Diny, ten citát je výstižný …. strááášne moc držím palce, budem na Vás myslieť…

  28. anza napsal:

    Diny, držím a držet nepřestanu. Klárince se nedivím, že je teď demotivovaná, ale spolu se všemi věřím v obrat k dobrému.
    V kůži „tamtěch“ bych nechtěla být, musí to být strašný život 🙁 Chudý a černý 🙁

  29. Michaela napsal:

    Také na vás moc myslím a přeju hodně fyzických i duševních sil na překonání operace. Mrzí mě, že někdo může být tak zlý:( Michaela

  30. Karolina napsal:

    Mirko, sledovala jsem vaše cesty od začátku blogu a vždy vám všem držela palce. Vy sama jste mým obrovským vzorem. Často si na Vás vzpomenu a nepřestávám obdivovat, jak vše zvládáte.
    Budu na Klárku moc myslet a přeji, ať je zase lépe. Klárka si to zaslouží!

  31. Betka napsal:

    Diny, Klarko, holky moje statecne, drzte se. Preju Vam hodne energie. Dobra nalada se vrati. Myslime na Vas. B.

  32. Jikre napsal:

    Diny, chápu Vás. Naopak nepochopím, že někteří jsou schopni závidět malé holčičce „lepší“ vozík… ach jo.
    Příští týden držím palce a pak se prosím ozvěte. Držte se Vy i Klárka. Jitka

  33. Barcar napsal:

    Diny, velmi často na tebe a Klárku myslím a přeji, ať se obě můžete zase radovat z jara, ze sluníčka, z každého nového dne… Jste neuvěřitelné silné, držím palce a držte se!

  34. Stepanka napsal:

    Milá Klárko a Diny, čtu váš blog několik let. Mám proto pocit, že vás znám osobně. Moc na vás poslední dny myslím. Nikdy jsem na blog nepsala. Chtěla jsem Vám Diny říct, že je to od Vás dobré rozhodnutí. Sice se mi vlastně po vás bude stýskat, umíte svým psaním vyjádřit to, co někdy cítí asi každý, ale někteří lidi jsou neskutečný. A musíte chránit rodinu. Dobra je sice víc, ale zlo vás rozhodí na hodně dlouho,že?
    Přeju Klárce hodně síly a zdraví.
    Štěpánka

  35. b.idris napsal:

    Děkuji za všechny články a je mi líto závistivých lidí. Já to taky nechápu. Mějte se moc hezky a pěkné dny a roky.

  36. Adéla napsal:

    Diny, málo teď píšu, protože mám pocit, že mi chybí slova, kterými bych tě mohla podpořit… Rozhodně ale na Klárku i tebe moc myslím, modlím se a věřím tomu, že vy obě se s nastalou situací poperete tak skvěle, jako se vším.
    A ještě něco: Opravdu bych nečekala, že mě v těchto dnech na Klárčině blogu něco může pobavit a navíc tak moc, jako citát, kterým končí tvůj včerejší příspěvek. To je super, pokusím se zapamatovat si ho, určitě se bude někdy hodit! 😀
    Holky, držte se!

  37. Magda/Jezinka napsal:

    Dinuš, ani nevím jak začít, chci aby ta slova měla hloubku a nebyla jako klišé, no ale od srdeční komory Ti upřímně přeju, ať se Tvá duševní síla (byť unavená) odrazí v tom, co si přeješ, pro co žiješ…
    Vše jde kolem Klárky (papa kočičko), ale dnes jen pro Tebe – vše nejlepší, drž se!!!!!!!
    Magda
    (Klári, denně denně se v duchu ptám a koukám do dálky…a andílek pořád kouká z okna se mnou:-))

  38. Jana a Honzík napsal:

    Mirko, držíme pěsti tobě i Klárce, vím jak ti je my si tohle prožívali v roce 2010, kdy Honzíkovi udělali taky po dlouhých a vracejících se potížích tracheostomii a od loňského roku je trvale na Domácí umělé plicní ventilaci. Bohužel i tak se musí bojovat. Klárka je silná a velká bojovnice, a i když toho má hodně protože to pro ty naše kuřátka je to moc,tak hlavně ty ji dodáváš sílu, kterou mnohdy bereš ani nevíš odkud. Je mi jasné co si prožíváte a myslím na Vás na obě, zvládnete to holky -musíte. Co jiného zbývá. Posíláme na dálku z Ostravy aspoň kousek síly. A co se týká těch -co tě tak rádi“berou do úst“- a melou o čem neví nic, na ty jednou taky dojde,. Nezabývej se tím, já zrušila kvůli tomu Honzíkovi stránky, a dneska vím, že ten kdo má zájem tak se s náma spojil, kdo tam chodil právě jen na čtení a pak kecání blbých keců…. ať si trhne. Dej všechnu sílu dětem, hlavně Klárce, a na blbé lidi se vykašli.
    Opatrujte se holky a moc moc se držte. Jana

  39. Verča napsal:

    Holky, moc na vás obě myslím. Klárinko, drž se, holčičko. Jsi silná a zvládneš to.:-)
    P.S Už se těším na zprávy o blbnutí na zahradě.:-)

  40. Kebusa napsal:

    Milá Diny,

    taky mne mrzí, že už se o vás nedočtu… Ale doufám, že zprávy o Klárce ven prosáknou a že budou dobré.

    No a ty stalkerky – věřím, že tou záští zraňujou hlavně sebe, ale ani mi jich není líto.

    Myslím na vás a držím palce.

Komentovat