Jarčiny perníčky – recept na žádost :)
Čtvrtek, Listopad 27, 2014 by Diny
Protože se mi sešlo pár proseb o vyhlášené Jarčiny perníčky – aktualizuju pradávný čtyři roky starý článek a sdílím veřejně 😉
Krásný předadventní čas a ať se povedou 🙂
Jarčiny perníčky určitě nepřekvapí tvrdostí. Jarčiny perníčky jsou prostě straaašně dobrý, doporučuju!!! 🙂
1 kg hladké mouky
300 gramů cukru moučka
400 gramů medu
4 vajíčka
2 lžičky jedlé sody
3 lžičky perníkového koření
……………….
Všechny ingredience smícháme dohromady, zpočátku to jde ztuha, ale nakonec se podaří dobré těsto, které když necháme v lednici jeden den uležet, jde krásně rozválet.
Možná někoho překvapí absence másla, ale tak je to správně – když se dává tuk, jsou právě perníčky tvrdé.
Po upečení perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Můžeme část sníst hned ;), ale pokud nějaké chceme i na vánoční stůl, tak je uložíme do krabice do sucha a chladu.
Pokud je chceme zdobit bílkovou polevou, nejlepší je to tak třetí den po upečení.
Díky za recept,práve som sa po nejakom novom na perníčky obzerala…
Sa mi hodí-vyskúšam!
Díky za recept,ač z tebe není cukrářka, tak výborná kuchařka určitě ano.
Moc na Klárku myslím a držím palce, ať je zase brzy s vámi všemi doma. Tolik jsem doufala, že to přece jen doma zvládnete, ale určitě bude brzy zase dobře.
Děkuji, vyzkoušíme!Perníčky milujeme.Já i děti.
Právě perníčky, které jsou jen měkké je problém takový recept najít-určitě vyzkouším. Kdysi se mi stalo, že jsem upekla na vánoce perníčky a jednu krabici jsem našla na balkóně v krabici před velikonocema-byly tak měkounké a křehoučké-prostě paráda.
Hurá, recept! 🙂 Diny, mám recept od své kamarádky, s máslem, a stejně jsou měkké, jdou jíst hned jak zchladnou po upečení a na každé dětské oslavě je děti spolehlivě vyluxují … ale i tyto ráda někdy zkusím. Držím palce Klárce i všem vám, Marta
Tak já dělám perníčky ráda,receptů jsem ozkoušela už řadu.Perníčky jsou moc hezké,pěkně nazdobené.My se chystáme na chaloupku.Nadchla mně chaloupka Lucka73,má jí na blogu a je nádherná.
Perníčky jsem pekla poprvé,povedly se,jsou měkké,výborné!!!Bezvadný recept:)
Milá Diny, zrovna dneska jsem dumala, jak zadělám na perníčky, když mi došlo máslo (a závějema se do krámu brodit nechci), a vtom narazím na tento recept. Díky, díky, díky! Srdečně zdravím celou Tvou báječnou rodinu! Lenka
Take jsem tyto pernicky vyzkousela a jsou moc dobre!
Recept si urcite ulozim.
Ahoj Diny, recept právě zkouším. Zpracování těsta zajímavé 🙂 ale pěvně věřím, že to úsilí bude stát za to a perníčky budou vynikajicí jak tu všichni píší. Jen se chci zeptat na kolik a jak dlouho péct? Předem děkuji moc za odpověď – snad tu bude zítra 😉
Jinak Vás čtu už něco přes rok a držím Vám stále palce ať už Vás v životě potkávají jen veselé zprávy. Brzo se uzdravte!
S pozdravem Adéla
Diny DÍKY. Poprvé máme perníčky, které jsou měkké a moc dobré.Do receprujsem přidala jen trochu kakaa pro barvu, jinak super.Děti jsou zase nadšené svojí šikovnou maminkou:-).Dneska máme naplánované zdobení, tak bude o zábavu na odpoledne postaráno:-).
Ahoj Diny,
jak jsem slíbila, vracím se po právě skončeném pečení perníčků. U mne bohužel moc neuspěly – jednak se mi špatně válelo těsto, hrozně se lepilo, a po upečení ztvrdly. I struktura je taková hrubá. Pevně doufám, že změknou… dala jsem je do plechové krabice.
Pro příště tedy zůstanu u osvědčených Metelčiných, které – i přes přítomnost másla – jsou a zůstávají měkké.
Hodně zdaru u (nejen) vánočního pečení přeje Tobě i ostatním Lenka
Holky, a jaké jsou ty s máslem? Prosím o recept 🙂 Děkuju. Jarka
Jarko, diskuze tady je čtyři roky stará – tak ti asi nikdo neodpoví…
Zkušenost Lenky je opravdu ojedinělá, Jarčiny perníčky jsou skvělý, ale nesmí se tzv. přepéct. Z trouby se vytahují světlejší a oni ještě dojdou. Co vím od jiných pekařek, tak máslo prostě perníčkům moc k užitku není a já budu letos péct opět ty Jarčiny, které vůbec nemusí být nikde uložené, aby se daly hned jíst:)
Tak ať už upečeš jakékoliv, ať se zadaří 🙂
Děkuji za recept, rozhodně vyzkouším. Na změknutí vložte do krabice půlku jablka a do dvou , třech dnů jsou měkounké a voňavé. Funguje i na perníčky šutříčky. Mám vyzkoušeno od loňska 🙂
Hodně sil Klárce i vám.
Úžasné!!!
Mi bylo řečeno, že perníčky jsou měkké, když uberu bílky, jenže když dám 2 vejce a dva žloutky, těsto dle mého receptu (ze 650g hl. mouky, 50 g hery, 4 vejce, 100 g medu, jinak totéž) prostě nejde vypracovat a dávám tudíž ty 4 celá vejce. Tak já příští várku zkusím ty Jarčiny, u nás mizej jako pára nad hrncem 😀
Krásný předvánoční čas přeju 🙂